T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / AHMETLİ - Ahmetli Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi

TUTUMLU OLALIM...

Tutumluluk elimizdeki imkanları ölçüsünde kullanmak demektir. Cimrilik ile aynı anlamda değildir. Cimrilikte başkası ile paylaşmama söz konusudur. Yine benzer bir kavram da "pintilik" kavramıdır. Pintiliğin de tutumlulukla alakası yoktur. Pinti olan bir insan kendi temel gereksinimlerini bile gidermeye çekinir. Örneğin pinti bir insan karnını doyuracak kadar yemekten bile çekinir. Oysa tutumlu insan temel ihtiyaçlarının hepsini yerine getirir; ama israftan da kaçınır.

Tutumluluk, tasarruf etmek, gereksiz şekilde harcamamak demektir. Her insan tutumlu olmak zorundadır; aksi takdirde sadece kendisine değil, topluma da zarar vermiş olur. Tutumluluk, zenginliği getiri ve o zenginliğin kalıcı olmasını sağlar. İsraf eden kimselerin zenginleşmesi mümkün değildir. Kendilerine hazırdan gelen bir zenginlik varsa dahi, bu zenginlik kısa sürede tükenecektir. Zira hazıra dağ bile dayanmaz derler.

Tutumluluk, yarını da düşünmek demektir. Geleceğin tedbirini almak demektir. Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Tutumlu insan, yaptığı birikimlerle de geleceğini garanti alına alır. Böylece içi her zaman rahattır.

Okulumuz Muhasebe ve Finansman Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından anasınıflarında tutumluluk hakkında sunum yapılarak hazırlamış oldukları kumbaralar anasınıfı öğrencilerine hediye edilmiştir.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

06-04-202206-04-202206-04-202206-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2022 - Güncelleme: 06.04.2022 04:25 - Görüntülenme: 353
  Beğen | 13  kişi beğendi