Çocuk Gelişimi Alanı

Çocukların sağlık, gelişim, beslenme ve eğitimi konusunda bilgili olan; onların zihinsel, bedensel, duygusal ve toplumsal gelişmelerine yardımcı olmak için eğitim programları hazırlama ve uygulama, ana – babalara çocuklarına ilişkin sorunlarındayol gösterme ve rehberlik çalışmaları düzenleme konularında çalışacak eleman yetiştiren bir bölümdür.

Çalışma Alanları

Sağlık Bakanlığı ve MEB'e bağlı yuva ve kreşlerde çocuk gelişimi elemanı, hastanelerde yatan çocukların eğitim ve eğlenceetkinliklerini sağlayan yardımcı hastane elemanı; çocuk hastanesi ve ana – çocuk sağlığı merkezlerinde sağlam çocuğun fiziki ve ruhsal gelişiminin incelenmesinde danışman,  televizyon ve radyo çocuk programları yapımcısı, çocuk kitapları ve benzeri materyal hazırlamada kitle haberleşme danışmanı olarak çalışabilirler.Çalışma alanı ve kurum çeşidinin fazla olması iş bulmayı kolaylaştırmaktadır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:

Okul öncesi çocuğun eğitim sorunlarına verilen önem ve açılan yuva, kreş, bakımevi sayısı arttıkça, çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanlarına duyulan ihtiyaç da artacaktır.

Mesleğin gerektirdiği özellikler:

Çocukları sevme ve onlarla beraber olmaktan sıkılmaması
Çocukların duygularını anlayabilmesi
Hoşgörülü ve sabırlı olması, insanlarla iyi iletişim kurması
Gelişim psikolojisine ilgi duyması
Kendini geliştirme konusunda istekli ve yaratıcı olması gerekir.

Yayın: 13.03.2014 - Güncelleme: 12.12.2019 19:19 - Görüntülenme: 2248